Eurovisie Songfestival-Fun

Vandaag, 13 mei, is de finale van het Eurovisie Songfestival. Vroeger keek ik dat al met mijn ouders. Heerlijk vond ik het. Niet dat ik de liedjes altijd leuk vond, maar het was zo gezellig. We hadden hapjes op tafel en ik mocht het vanaf mijn 12de zien tot alle liedjes waren geweest. Vanaf mijn 14de mocht ik ook de puntentelling kijken. Ik verheugde me echt op het songfestival. Later ging ik ook niet stappen, ik vond het op die avond thuis veel gezelliger.

Later keek ik ook wel. Met Melle en Remy was het ook weer een feest om te kijken. We zijn ook eens naar een songfestival-feest geweest. Daar kon je je favoriete nummer zingen. Zij hadden een vriend uit Israël en in 1991 was Duo Datz met het nummer Kan derde geworden. Dat leek me wel wat, want ik had het nummer nog altijd op cassette. Die jongen keek vreemd op, maar ik ben gaan leren en fonetisch kon ik het goed meezingen. De waardering die avond was groot die avond, dat moest maar durven volgens veel mensen.

Het was 2012 toen ik voor het eerst op social media commentaar gaf. Mijn toenmalige man wilde de tweede halve finale kijken. De eerste hadden we ook gekeken. De dag van de tweede halve finale was voor mij een vermoeiende dag geweest. Ik had mijn intake gehad bij de psycholoog in verband met mijn “burn-out”. Daar was ik uit elkaar gespat en had ik voor het eerst verteld wat er thuis gebeurde. Meteen riep de psycholoog dat het huiselijk geweld was en zo viel er al een last van mijn schouders. Nee, ik kon niet meteen zeggen aan mijn man dat ik wilde scheiden. De keer erop zouden we een plan maken hoe ik zou wegkomen bij hem. Kortom, ik was die avond doodmoe en chagrijnig. Maar zoals gewenst keek ik mee, al zocht ik mijn heil op facebook en zat ik commentaar te geven. Ik vond niets goed en alles even afschuwelijk. Ik maakte alleen maar sneue opmerkingen. Ik zag wel reacties binnenkomen, maar had er geen zin in. De volgende dag las ik die pas. Men had me hilarisch gevonden en zich rot gelachen. Of ik dat bij de finale ook zou willen doen, want het was leuk! Let wel, niemand wist op dat moment nog wat er speelde bij me. Eigenlijk deden de complimenten me ook goed, die kon ik wel gebruiken op dat moment. Diezelfde middag heb ik trouwens wel een vriendin ingelicht, want dat moest van de psycholoog. Ze bekeek mijn commentaar bij songfestival nu anders, maar raadde me aan het bij de finale wel te doen toen ik vertelde dat de reacties me zo goed hadden gedaan.

Ik hield dat een paar jaar vol al was ik vanaf 2013 niet chagrijnig op zo’n avond. Dit jaar wilde ik echter niet kijken. Wat me verbaasde waren dat anderen me hadden gemist bij de eerste halve finale. Goed, dan zou ik de tweede halve finale wel gaan kijken. Zoals altijd ben ik NOOIT voor Nederland, want ik wil graag tegengas geven. Nu had ik in februari wel naar het Italiaanse San Remo Festival (eigenlijk is dat waar het Eurovisie Songfestival uit is voortgekomen) gekeken. Vaak gaat de winnaar daarvan naar het Eurovisie Songfestival. Zo kende ik het nummer van Francesco Gabbani al langer. En ik vind het echt een typisch songefestival-liedje. Dus de keus was gemakkelijk voor dit jaar voor me, om de Nederlandse fans op de kast te jagen.

Donderdag gaf ik alternatieven in foto’s en filmpjes, want ik wilde eens iets anders dan sneu doen met mijn commentaren. Gisteravond bedacht ik echter heel wat anders! Ik vroeg Mike om foto’s te maken van me. We deden de fotosessie en daarna zocht ik allemaal land-foto’s op en sloeg die op. Vandaag ben ik bezig geweest met Photoshoppen. Dit jaar zou ik dus niet sneu doen! Qua tekst vul ik alleen het land in en daarna plaats ik de foto. Lekker gemakkelijk! Daarnaast vind ik dit ook veel origineler. Jammer alleen dat ik dit niet eerder had bedacht, want dan had ik er meer werk van kunnen maken. Nu moest het allemaal best wel vlug en ik ben nog maar een beginner qua Photoshop. Qua dat laatste heb ik gewoon nog iets meer tijd nodig om te perfectioneren. Maar hey… ik heb nu al zin in volgend jaar. Of…. mensen die mij kennen met mijn Top 2000-spel op mijn facebook…. Uhhu, daar gaat ook het een en ander veranderen nu ik lekker bezig ben met Photoshoppen!

Ach, alle nummers zijn geweest nu. Nu is het wachten op de puntentelling. Toch gooi ik mijn blog nu al uit en komen alle foto’s voorbij in de diavoorstelling hieronder. Have fun!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.