ESF. Brief Aan John de Mol SR

“Geachte heer de Mol SR,

Hier even een schrijven van Dyez. U kent mij niet, en ik ken u niet. Nouja, van de televisie wel, maar niet persoonlijk. Mocht ik vroeger niet met vreemde mannen spreken van mijn ouders, over schrijven hebben ze nooit iets gezegd. Kortom, hier ben ik!

Ik schrijf u namelijk even over het volgende, het Eurovisie Song Festival (hierna te noemen ESF). Heeft u toevallig de 2 halve finales gekeken? Zo nee, was ik maar zo verstandig geweest. Zo ja, erg he?
Nu zag ik u bij Jeroen Pauw waar het ging om de toekomst van het ESF. Op zich zouden de liedjes belangrijk moeten zijn, maar na 2 halve finales weet ik niet zeker of alle landen er zo over denken. Sommige landen geven de voorkeur aan uiterlijk, show en technische hoogstandjes. Over de zang van meerdere kandidaten vermoed ik dat dit er helemaal niet meer toe doet.

Daarom ben ik zo vrij geweest en heb ik even met u mee gedacht. Ik heb het zo voor ogen:
The Voice Of Holland (en van andere landen) is uw idee. Nu dacht ik om te beginnen met het veranderen van de titel van het ESF in The Voice Of Europe. Nee, in deze bedoel ik Eddy Wally niet. Zo komt ‘Europe’ terug in de titel van het programma.
Vervolgens treden alle artiesten blind op. Tijdens het liedje, laten we 3 minuten verruimen naar 4 minuten voor het gemak, kunnen de kijkers via een knop op afstandsbediening of via een sms stemmen. Uiteraard mag dit niet voor het eigen land.
Als dit (bijvoorbeeld) 100.000 keer gedaan is, dan gaat diegene door naar de finale. Maar als er in 3 minuten (daar laat ik ze terugkomen) niet genoeg is gestemd dan schuift de box waar diegene in staat zo naar achter de coulissen, of zakt diegene door het podium. Dat is voor de kijkers wel zo leuk.
Mochten nu alle artiesten weg gestemd worden, omdat dit een doorslaand succes is voor de kijkers, dan kan er gekeken worden wie er het snelst de benodigde 100.000 stemmen had en dan gaan die alsnog door.

Wat dit in mijn ogen oplevert is dat het dan opeens wel om de zang zou gaan, en laten we eerlijk zijn, dat zou best fijn zijn. Is het land dan door, dan kan er in de finale een show opgevoerd worden en laten we dat verder zoals het is.
Persoonlijk heb ik er nu al zin in. Wat zou de boel ervan opknappen!

Goed, dit was dan mijn idee. Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Dyezzie Engel”

Een reactie

 • Hallo John de Mol

  Het doet me pijn om op deze wijze,een brief te schrijven naar jou.
  Ik heb namelijk een grote fout begaan,was mijn mail aan het lezen voor wat bijverdienen,bij de facature s.
  Zag dat jij adviseerde in de Bitcoins geld had gestoken en het zag er allemaal zo goed uit dus ik dacht laat mij ook
  215 euro over maken om mee te doen,dus ondoordacht gedaan.
  Zit namelijk in de bijstand na 40 jaar huwelijk gescheiden.Nu ben ik mijn geld kwijt dus,weet jij ook wat ik kan doen?

  Met Vriedelijke groeten Geke de Poel
  Munnikplaat 27
  8531me l
  Lemmer Friesland mijn mail adres is g.de.poel56@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.