Dieet – Die Eet Niet

IMG_6054 Als iemand tegen mij zegt “Jij ziet er goed uit”, dan ga ik er niet vanuit dat diegene bedoeld dat ik er leuk uit zie ofzo. In mijn familie werd die uitspraak namelijk gebruikt om te zeggen dat je dan te dik bent. In mijn familie is een overmaat van gewicht nogal een ding. Op de jongste zus van mijn moeder na, tante Josje. Van haar heb ik geleerd om me geen moer van anderen aan te trekken qua mijn gewicht. Het is iets van mij, als ik er “last” van krijg, dan kan ik lijnen denken.

Nu heb ik er dan “last” van. Ik zit niet lekker in mijn vel en nog minder in mijn kleding, dus nu ga ik weer eens lijnen. Zoals altijd in het begin met een hoop geklaag en zelfmedelijden, want ik moet zo veel lekkere dingen laten staan. Dat is maar een korte fase weet ik. Zo weet ik, alchohol moet ik als eerste laten staan. Geen moeite mee. Een aantal jaren geleden werd ik uitgedaagd door 3 bekenden om eens een jaar lang geen alchohol te drinken. Het was niet eens om te lijnen, maar er was op tv iets geweest dat mensen de uitdaging aangingen om 40 dagen geen alcohol te drinken en die hadden er moeite mee. Dat vonden wij nogal wat. Het grappige is, we begonnen en in no time viel ik af! Vond men me met feestjes ongezellig doen in die tijd dat ik niet dronk, daar had ik niets mee. Alcohol is tenslotte geen kwestie van gezellig. Kortom, de alcohol hou ik voor de weekenden.

Voorlopig ook geen brood, pasta en rijst. De laatste vind ik geen punt. De eerste twee worden moeilijker, de tweede trouwens helemaal. Nu werd ook gezegd dat fruit niet echt goed was. Pffff, dat is een ware kwelling voor me! Ik die ’s morgens begint met een fruitsmoothie. Koffie met melk is ook niet zo’n goede, maar zwarte koffie vind ik niet meer lekker. Vroeger dronk ik zwarte koffie, maar dat is al een tijdje geleden. Nu gebruik ik trouwens normale melk en geen koffiemelk, want dat vind ik dan weer minder.

Ik kan goed eten en ook veel. Het grappige is, ondanks mijn grote liefde voor Nutella, ik ben niet zo dol op zoet. dat is natuurlijk al een voordeel voor me. Al eerder heb ik bewezen dat ik goed kan lijnen. Nu ga ik er dus ook weer voor. Nee, ik hoef geen crash-dieet. Gewoon een dieet waarbij ik me lekker voel. De kilo’s hoefen er om mij niet af te vliegen, in een langzamer tempo ben ik ook tevreden.

Natuurlijk is het ’t beste om bij een dieet ook te sporten. Dat moet ik nog even laten, gezien mijn voet. Ik loop wel veel, maar dat is om mijn voet in beweging te houden, het is namelijk pijnlijk. De operatie is echter in zicht. Dus over een maandje of drie dan kan ik dat erbij oppakken. Alhoewel, ik kan natuurlijk thuis wel beginnen met buikspieroefeningen, dat dan weer wel. Nahja, eerst maar bij het begin beginnen en door mijn klaag-fase heen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.