De Scanner! Dia’s van Dyez!

uitzoeken Onlangs heb ik het huis leeg gehaald van mijn moeder. In de tijd dat mijn vader ziek was had hij me al gevraagd of ik alle videobanden wilde hebben en wilde overzetten op dvd. Ik kreeg de video’s VHS en 2000 erbij en ook een dvdbrander. Mijn dia’s had ik ervoor al eens gekregen, met daarbij ook de diaprojector. De videobanden waren echter bij mijn moeder en mijn moeder zei me weer dat die bij Alex waren. Bij het opruimen vonden we echter de videobanden. Ook kwamen we de bak met foto’s tegen. We spraken af dat ik behalve de videobanden ook de foto’s mee zou nemen. Ik zal de foto’s ook allemaal inscannen en voor hem op dvd zetten. Alex zei dat mijn vader hem heeft verteld dat ik dit beter zou kunnen dan hij, en ik zei tegen Alex dat ik het ook leuk vind om te doen.

Eerst begon ik met het uitzoeken van alle foto’s. Het ging best vlug, zo heeft het me anderhalve dag gekost met elkaar. Keurig de onderwerpen bij elkaar in 37 verschillende enveloppen. Ik vond het heerlijk om te doen. Ik was helemaal klaar voor het scannen, maar helaas, de oude scanner werkte niet mee.
Gisteren was ik dus op pad gegaan voor een scanner. Via het www had ik gezocht en wist ik welke ik wilde hebben. Bij de Mediamarkt aangekomen zag ik die staan, maar ernaast stond een scanner die ook dia’s kon scannen, en ook de diascanner die we hebben deed het niet op mijn pc. Het was Epson Perfection V370 zou 35,- euro meer zijn. Ik had een gesprek met de dame van de Mediamarkt. Ze zei dat dit de laatste was, maar ik gaf aan nu niet te beslissen, maar het thuis even te bespreken. Ik maakte even een foto van het kaartje ervoor dan kon ik op het www ook even kijken of hij elders wellicht goedkoper was.

Dat was hij, 10,- euro, maar wel bij Klein in Leischenhage. Mike vond het gelukkig geen probleem om er vandaag even heen te gaan. Eenmaal in de winkel zag ik de scanner, maar had hij had dezelfde prijs als bij de Media Markt. Daar vroeg ik de verkoper dus maar even naar. Wat bleek, ik had de scanner via het www gereserveerd en dus kreeg ik ‘m voor die prijs, want het was de internet-actie.

Eenmaal thuis was het een fluitje van een cent om de scanner aan te sluiten en te installeren. Ik begon met foto’s voor het gemak. Hij doet het goed en de kwaliteit is mooi. Hij is ook erg gemakkelijk in het gebruik en vlot. Ook fijn, er kunnen meerdere foto’s tegelijk onder en zet hij die afzonderlijk van elkaar in de map.

Ja, en hij doet dus ook dia’s. Vanmiddag heb ik foto’s gedaan en nu ben ik bezig met de dia’s. Dat moest ik wel even ontdekken, maar eigenlijk is het net zo gemakkelijk. Ook zien ze er fantastisch uit! En dat voor nu maar 25,- euro extra.

Vanmiddag heb ik foto’s ingescand van mijn ouders, Alex en mij. Alex wil niet dat ik foto’s van hem plaats, dus dat laat ik dan ook maar. Daarom nu hier een 8 dia’s. Dan kunnen jullie zien waarom ik zo blij met mijn keus en erg tevreden ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.