De Florence Nightingale In Mij…

img532 Onlangs schreef ik al op facebook dat mijn voorletters F.N. zijn. Nu Mike ziek is zou ik hem dan als een ware Florence Nightingale verzorgen, gezien mijn voorletters. Nu moet ik zeggen, Mike laat dat slecht toe en ik eerlijker is nog dat ik van mezelf weet dat ik er ook niet goed in ben. Gastvrouw en verzorgende, je kunt mij beter op afstand houden, heel ver weg ook. Wat grappig is, want op mijn vierde moest ik een tekening maken wat ik later wilde worden, dat was verpleegster! Ik zal toen fan zijn geweest van de gezusters Martha en Mira Hamster uit de Fabeltjeskrant denk ik. De hamsterwangen had ik al, dus dat beroep leek me het beste erbij aansluiten.

Het begon in mijn tienerjaren. Mijn ouders hebben heus geprobeerd mij het verzorgende bij te brengen, maar echt goed is dat niet gegaan. Was mijn moeder eens ziek dan was ik de aangewezen persoon die kwam vragen of het ging en of er nog iets nodig was. Denk niet dat ik dat uit mezelf deed, nee mijn vader waarschuwde me dan wel, ik zag dat niet. Ondertussen riep mijn moeder dat ik niet zo vaak moest komen vragen. Ik leerde dus eerder om me op de achtergrond te houden en vooral heel stil te zijn. Dat laatste was en is een behoorlijk pittige opdracht voor me kan ik zeggen.

Op het moment dat ik het ouderlijk huis had verlaten, ik dus op mezelf woonde, en bezoek kreeg ging het ook geregeld mis. Ik vergat gewoon om nog eens drinken in te schenken. Gewoon, omdat ik nogal veel praat. Ik ben zeg maar wel een gezelligheids-type. Iedereen die bij mij kwam wist dan ook de weg naar en ook in mijn keuken, en men pakte het zelf. Hoe lief, ook voor mij! Zelfs mijn ouders deden dat. Ja, dat had ik knap voor elkaar al zeg ik het zelf.

Pas met mijn laatste ex werd ik weer eens geconfronteerd met een griep bij de man. Hij had er wel vaker last van, want hij was wel beïnvloedbaar door de media zal ik maar zeggen. Bij de eerste berichten van een griep-virus voelde hij zich al rillerig. Nee ik moest dan niet in de buurt komen. Was ik vrij dan wisselde ik overdag om de twee uur een fles water. Dan keek ik of de ene bij de slaapkamerdeur stond en als dat het geval was nam ik die mee en zette ik de volle daar neer. Op gezette tijden vroeg ik of “het” wilde eten en als dat zo was dan zette ik ook het bord op die plek waar ik anders het water neerzette. Slapen deden we dan apart, want tijdens zijn bijna-doodervaring en zijn herrijzing had hij ruimte nodig in bed.

En zo werd Mike vorige week ziek. Ja, wat moest ik doen? Wij hebben een zit-slaapkamer en wat was handig? Ik vroeg dus maar even of ik weg moest of op de kamer van Nick moest slapen. Nee, dat was niet nodig. Ik vroeg ook geregeld of hij nog iets wilde hebben. Nee dat ook niet, hij pakt alles zelf. “Zal ik dit voor je doen, of dat?”, maar steeds is zijn antwoord “Nee”. Dan hou ik me maar weer op de vlakte en kom kusjes brengen, meer kan ik niet doen.

Nouja, vrijdag dan. Ik zat achter mijn laptop te tikken en hij lag in bed. Hij vroeg of ik een handdoek vochtig wilde maken en die even in de vriezer wilde leggen. Ik voelde even aan zijn voorhoofd en deze gloeide behoorlijk. Meteen daarop liep ik richting de keuken en deed wat me was gevraagd. Daarna pakte ik even een biertje uit de koelkast voor mezelf en liep weer de kamer in. Ik hield het biertje omhoog naar Mike en zei dat het blikje pas koud was en hij die anders even tegen zijn voorhoofd moest houden. Geintje van me. Hij keek me aan en zei “Ja”. Hij vond mijn geintje dus leuk en ik opende het blikje en zei, ‘Ja deze niet, want die is open!’ Met de “TSSJ” van het openen van het blikje duidelijk hoorbaar. Daarop ging ik weer achter de laptop zitten en ik begon te drinken. Verontwaardigt riep Mike vanuit bed, ‘Ja, breng me dan een blikje!’ Nahja, was het voor hem geen geintje geweest, maar vond hij het een slim idee!

Nee verzorgen is geen talent van mij. Het is dus maar goed dat ik geen verpleegster ben geworden, want dat was nooit goed gekomen! Mijn voorletters zijn dus niet goed gekozen 😀

zuster

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.