Carnaval op Schiphol!

Al eerder heb ik een blog geschreven over mijn, ietwat aparte, hobby: foto’s vanuit de auto maken bij Schiphol. Ja ik kan er niet aan doen, maar ik vind het leuk! Dat is ook de reden waarom er voor zorg dat mijn mobiel compleet op geladen is.
Nu is het wel zo, het gaat heel snel en je moet geluk hebben. Niet vaak schiet je de beste plaatjes namelijk. De volgende vind ik zelf echt wel goed gelukt:

Nu heb ik wel eens van de hobby vliegtuig spotten gehoord, maar dit heb ik zelf nog nooit gedaan. Volgens mij schrijven ze dan ook de gegevens van het toestel op. Dat hoeft om mij niet. Ik wil gewoon de kisten fotograferen. Ja ik vind het echt buitengewoon geweldig. Is leuk ook als je me naast je in de auto hebt. Vlak voor Schiphol raak ik onrustig en pak mijn telefoon en doe hem aan, en weer uit (om batterij te besparen), weer aan, weer uit (zelfde reden) en dan zijn we er bijna en dan blijft hij aan. Vervolgens blijf ik drukken. Als ik dan wat heb ben ik helemaal in mijn element. Heb ik niets dan heb ik gelijk zin in de terugreis!

Als je je nu afvraagt of ik wel eens heb gevlogen. Ja dat heb ik. De eerste keer was naar Bulgarije. Ik was 12 jaar, dat was in 1984, en ik had er zin in! Mijn ouders gingen met auto, omdat we naar familie gingen. En ik vloog met een kennis en haar zoontje mee. Eenmaal in het toestel vond ik het wel eng. Dat zag de stewardess en ze nodigde me uit om even in de cockpit te kijken. Nee dat wilde ik niet. Dat jochie echter wilde het wel, maar dan moest ik mee. Goed, ik ging mee. Eenmaal kreeg ik het benauwd, wat een knoppen! Wilde ik daarvoor nog stewardess worden, toen niet meer! Sterker nog, ik heb mijn ouders gesmeekt of ik terug met de auto mee mocht! Dat mocht niet, want mijn grootouders vonden het geweldig dat ze me nog een week voor hunzelf hadden. Logisch ook!

Daarna heb ik wel weer vaker gevlogen, maar mijn hobby is het absoluut niet! De nachten ervoor sliep ik slecht, en dan moet je ook weer terug. Met andere woorden, eenmaal op vakantie slaap ik ook nooit echt lekker. Tot ik weer thuis ben, dan is het goed. Eten en drinken doe ik ook niet tijdens de reis omdat ik misselijk van de zenuwen.
Mijn Nikon foto camera heeft me trouwens geholpen. Ik zal echt NOOIT mijn mobiel aandoen in het vliegtuig, maar ik zat eens bij het raam en pakte mijn Nikon. Ik begon foto’s te maken van boven. Ik had dus wat te doen en echt, dat gaf me rust. Niet dat ik jaarlijks zeg dat ik wil vliegen, dat dan weer niet. Hier een paar van die foto’s:

Maar goed, gisteren reden we langs Schiphol. Dat had ik niet moeten doen tijdens carnaval. Ze bleken het ook daar te vieren, en dat neemt mijn vliegangst nu niet echt weg 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.