Brief aan:

Beste Karin die mee deed aan Help Mijn Man Is Klusser,

Joh, wat sta je in de picture vandaag, en wat heeft iedereen een slechte mening over je. Dit door je deelname aan het programma ‘Help Mijn Man Is Klusser’. Nu kijk ik niet vaak televisie, en al helemaal niet dat soort programma’s, maar om jou kon ik niet heen qua media. Overal kwam je voorbij, en veelal werd je een zeikwijf genoemd, ontevreden en verwend. Ja, toen werd ik nieuwsgierig en heb ik de uitzending opgezocht. Nu moet ik eerlijk zeggen, ik heb wel veel geskipd. Mijn eerste vraag is eigenlijk waarom je met deze ellende op televisie wil? Ik begrijp dat je in uitzichtloze situatie zat en heb gezien hoe jullie huis erbij stond. Dat leek inderdaad nergens op, maar moet de televisie dan een redmiddel zijn? Televisie kan leuk zijn, maar je legt je kop wel op het hakblok. Nah goed, dat weet jij nu ook wel.

Zo zeg wat een commentaren kreeg jij. Over dat je zeurde over die stopcontacten, de grootte van de vriezer en je de keuken ‘niet mooi vond’. Zal ik je eens iets vertellen, ik vond dat laatste eigenlijk wel vreselijk flink en stoer. Ondankbaar? Nee, je gaf je eerlijke mening, en mag dat dan niet omdat de televisie erbij was en zij dat geregeld hadden? Je partner had toch zeker ook inspraak, die weet toch ook van jou smaak? En nog meer, jij zei dat je duidelijk had aangegeven stopcontacten aan de andere kant te willen, daar had hij dan toch allicht rekening mee kunnen houden? Over de maat van de vriezer daar dacht ik meteen bij ‘met 4 kinderen?’. Ik woonde alleen en had zo’n zelfde maat vriezer en die had ik in mijn eentje vol! Dus voor 6 personen vond ik ‘m ook aan de kleine kant.

Nu is televisie veel opnemen en veel knippen. Denk maar eens aan het programma ‘Boer Zoekt Vrouw’, wat kregen sommige boeren er van langs in de media! Daar waren ze ook niet even blij mee en die begonnen ook over hoe er in dat programma geknipt was. Ja, alles voor de kijkcijfers immers? En de uitzending van gisteren van Help Mijn Man Is Klusser is goed bekeken. Mensen die het niet gezien hebben zochten het ook nog even op via internet en echt, de herhaling zal ook goed bekeken zijn of worden. Dat jij haat-mails krijgt, daar heeft het televisieprogramma niets mee te maken. Nee, die zijn blij met je, want iedereen heeft het erover! De volgende keer willen kijkers weer kijken, hopelijk op weer zo iets. Ja dat slaat aan. Jij hebt dus maar mooi reclame gemaakt.

Persoonlijk ben ik ik van mening dat het programma je best een beetje had mogen beschermen. Ik kan me ook voorstellen dat je met een camera voor je, je ook niet helemaal in je eigen doen bent. Nee, jij hebt niet gekozen voor een baan op de televisie. Je koos wel om de hulp hiervan in te schakelen. En nu dit. Ik vind het oprecht sneu voor je, want dit had je denk ik niet gewild. Toch hebben de makers dit beeld van je neer gezet. Kijkcijfers gaan blijkbaar boven mensen. Ook al zitten ze in een beroerde situatie zoals een bouwval van een woning.

Maar laat de rest van het land lekker lullen, je weet zelf immers wel hoe het zit en dat is het voornaamste! Concentreer je lekker op je gezin en geniet van jullie opgeknapte woning. Ik neem aan dat je wensen inmiddels wel ingewilligd zijn door je partner. Hij vertelde dat hij veel had geleerd van het klusteam, dus dat lijkt me geen probleem.

Het gaat je goed.

Groeten Dyezzie

aaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.