Brief aan Moeder Natuur: Lente

“Lieve Moeder Natuur,

Ja, ik kom weer even op de lijn, want er moet me weer eens iets van mijn hart richting u. Niet over vandaag, maar over gisteren. Ik had echter geen puf meer gisteren om aan de brief te beginnen, dus daarom vandaag. Ik hoor u bijna zeggen, ‘Wat heeft ze nu weer?!’, en dat zal ik even uitleggen.

Gisteren was de start van de meteorologische lente. Het hoosde echter toen ik er doorheen moest en het waaide ook nog eens hard. Ik had de pech tegen de wind in te moeten fietsen, maar op mijn werk bedacht ik dat ik voor de wind zou hebben als naar huis zou gaan. Fout gedacht!
Persoonlijk denk ik dat u in een klein onderonsje met De Weergoden heeft gehad en gemeld dat ik wel een beetje sportief mijn weekend in mocht gaan. Kortom, de wind was gedraaid in mijn werktijd en ik had ook op de terugweg tegenwind. Echt hoor, ik heb flink zitten mopperen op de fiets.

Wat namelijk ook meespeelde, gisteren was het “Geluksdag”. Nou ik voelde me zo gelukkig niet kan ik u melden! Ik had namelijk best wel mijn “haardag” gisteren, maar daar bleef 2 keer niets van over. Op de heenweg had ik de bonus van de regen erbij. Echter toen viel de schade wel mee. Een beetje met mijn vingers van “flof-flof” door mijn haar woelen en toen leek het wel weer iets. Op de terugweg had ik geen regen, dat was wel een geluk, maar mijn haar was niet meer, zoals op de eerdere manier beschreven, in model te krijgen. Daarom ben ik maar gaan douchen en heb mijn haren gewassen.

Ik had mijn hele boze brief aan u al in gedachten, maar ik had dus geen zin meer om het te tikken. Nu was dat ook beter, want boze brieven zijn vaak niet de netste brieven.

Totdat Ik Besefte…

Later op de avond dacht ik er nog eens aan. Mijn boosheid was gezakt en opeens moest ik ook wel lachen. Onlangs, op Internationale Vrouwendag, heb ik natuurlijk ook mijn beklag gedaan en heb ik u een verzoek gedaan over het weer in de vorm van The Weather Girls.

Ja eerlijk, ik kon uw humor ook wel waarderen ook, want het lied wat hier natuurlijk uitstekend bij paste vind ik zelf ook te gek! Ik zal het voor de lezers even uitleggen:
Meteorologische Lente + Geluksdag = …
Garbage: I’m Only Happy When It Rains!

Subtiel van u hoor, om ons even te laten weten wat geluk is. Helemaal nu vandaag de zon schijnt.
Ach ja, ik zal eerlijk toegeven, ik hou wel van dat soort humor!

Liefs en een Dikke Kus,
Dyezzie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.