Boekpresentatie Paul Turner Mijn Strijd Tegen De Kilo’s

IMG_5360 Op 16 oktober had ik een persoonlijke blog geschreven waarin ik Paul Turner bedankte, omdat hij met zijn deelname aan The Voice Of Holland 2011/2012 een lichtpunt voor me was in een pittige tijd, en me daarbij bewust maakte van wat ik in me had, maar weggestopt door alle ellende van toen. Linda had het stuk voor Paul vertaald en ik kreeg via Twitter een reactie van hem. Ik vond het zo geweldig en lief, dus ik was zo tevreden en gelukkig hiermee.
IMG_5397
Vorige week vond ik opeens een uitnodiging om bij de boekpresentatie te zijn. Ik voelde me vereerd, bedankte voor de uitnodiging en zei er graag op in te willen gaan. En zo was ik er gisteren dus ook bij.

Waar Het Boek Over Gaat
Zoals de titel aangeeft “Mijn Strijd Tegen De Kilo’s”. Paul beschrijft in dit boek dat hij als kind een “Fatty” was. Zijn grootste liefde was eten en hij deed er alles aan om aan eten te komen. Als hij op een dag uitgescholden wordt raakt hij uit zijn doen en weet zich even geen raad. Wat gaat hij doen? Hij is blij met zichzelf en door zijn zelfspot weet hij anderen voor zich te winnen en hem te accepteren zoals hij is.
Dan gebeurt er iets waardoor zijn gewicht hem in weg zit als hij zijn droom wil verwezelijken. Hij kiest weer voor zichzelf, maar nu op een andere manier.
Het is een heerlijk boek. Lekker en beeldend geschreven, alsof hij je het verhaal persoonlijk aan het vertellen is en je het voor je ziet. Het zit vol humor, maar ook met belangrijke (levens-)lessen als zelfacceptatie, doorzettingsvermogen en optimisme! Het is voor volwassenen en kinderen leuk om te lezen, en beide kunnen er zeker iets aan hebben. Er zijn 2 verschillende voorkanten van de boeken, zo is er dus ook een kinderversie van.

De Presentatie van het boek Mijn Strijd Tegen De Kilo’s
Het was leuk en gezellig. Ik sprak wat met fans die hem al eerder hadden ontmoet. Hij was steeds in gesprek, wat logisch was en ik liep eerst door. Ik zou op een rustiger moment even naar hem toe gaan. De presentatie begon met een kort intro van de uitgeverij. Daarna was Paul zelf aan het woord en vertelde hoe dit boek tot stand was gekomen. Het eerste exemplaar overhandigde hij aan Angela Groothuizen.

Zij was één van de juryleden toen hij meedeed aan TVOH, maar ook is ze ambassadrice van de Weight Watchers en heeft ze meegewerkt aan een campagne van Stop Pesten Nu. Ze vertelde ook dat ze zijn boek al gelezen had en het in één adem had uitgelezen. Verder vertelde ze over de kennismaking met hem toen zij als jurylid niet draaide bij zijn auditie. Dat ze ontzettend heeft genoten van zijn optredens en hij een echte entertainer is. Ook vertelde ze kort over haar eigen ervaring bij de Weight Watchers. Wat ik het mooiste vond wat ze zei was dat Paul zijn innerlijke kind had omarmd.

Daarna kwam Patricia Bolwerk van Stichting Stop Pesten Nu aan het woord. Paul is ambassadeur van deze stichting. Dit boek draagt zeker zijn steentje bij. Gezien hij schrijft hoe hij hier mee om is gegaan.

Paul nam hierna het woord weer en belde via facetime met zijn moeder, zodat ze even kon meedelen in de feestvreugde. Hij sloot af met schalen waarop voor iedereen een cupcake was met als bovenkant een foto van zichzelf als “Fatty”, met daarbij gezegd dat we allemaal zijn “face” konden opeten.

Mijn Ontmoeting Met Paul
Op een moment dat het even rustig om hem heen was tikte ik hem aan en vertelde ik wie ik was, de schrijfster van de blog waarin ik hem bedankte omdat hij in mijn zware tijd mijn lichtpunt was geweest. Hij vertelde dat hij erg onder de indruk van mijn verhaal was geweest en het leuk vond me nu te ontmoeten. Ik vertelde dat ik dat juist vond, omdat ik hem nu persoonlijk kon bedanken, maar hij bedankte ook, want dit vond hij waardevol. Zoals hij destijds op me was overgekomen, zo is hij ook in het echt. Hij was belangstellend en nam de tijd ook. Ik vertelde hem dat ik een wens had. Dat is dat ik een grote wissellijst heb met daarin foto’s van mij, de belangrijkste personen in mijn leven en met de meest dierbare herinneringen uit mijn leven. Ik wilde graag een foto van hem en mij voor in die lijst. Hij vond het een eer en natuurlijk wilde hij dit doen! Even later signeerde hij ook zijn boek voor mij, met de ontzettend lieve tekst zoals je hierboven kunt zien. Eenmaal in de trein naar huis sloeg ik het boek open en las die tekst nog eens. Goh, 4 jaar geleden was hij dat lichtpuntje voor me en nu dit. Dat had ik toen nooit kunnen bedenken. Ik ben dankbaar!

IMG_5363

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.