Bij De Anesthesist

img451 Vanmorgen moest ik naar de afdeling anesthesie in het ziekenhuis. In maart word ik geopereerd aan een hallux valgus aan mijn linker grote teen. Ik was thuis al klaar en besloot om te gaan lopen. Dat zou wel kunnen bedacht ik, al moest ik dan wel doorlopen, want ik wist niet exact hoe lang ik daarover zou doen. Niets loos, ik was er 8:25 uur en mijn afspraak was pas om 8:45 uur. Ik mocht in de wachtkamer gaan zitten en pakte een tijdschrift. Dat bleek niet nodig, want ik werd meteen geroepen. Niet zo maar geroepen, maar met ‘Ja he? Dyezzie!’ Ik keek op, daar stond Lodewijk! Die kende ik nog uit Friesland.

Vroeger zat hij in dezelfde stad als ik op school, maar niet op dezelfde school als ik. We hadden wel dezelfde woonplaats. Ieder meisje wist wie hij was, was Lodewijk was namelijk erg mooi en alle meisjes waren wel verliefd op hem en ik dus ook. Hij had echter een vriendin. Hij zat bij mijn vader op tekenles en daardoor wist hij ook wie ik was, want hij kwam altijd trouw naar de openingen van een expositie. Echt contact hebben we echter nooit gehad, nog minder verkering. Hij zal vermoed hebben dat ik hem leuk vond, maar ja, dat vonden dus alle meisjes van Lodewijk.

Elf jaar geleden moest ik echter in het ziekenhuis zijn voor mijn sterilisatie en ging ik onder narcose. Ik schrok, want de anesthesist deed zijn mondkapje even naar beneden en zei ‘Dyezzie, jij hier?’ Het was gek om hem juist daar tegen te komen. Na de operatie kwam ik bij op de uitslaapkamer en daar was hij op dat moment ook. Ik dacht dat niemand door had dat ik wakker was, dus ik gaf even een seintje. Lodewijk kwam naar mijn bed en vroeg hoe ik me voelde. Ik antwoordde, ‘Best wel gek eigenlijk. Als tiener heb ik er vaak van gedroomd om naast jou wakker te worden. Nu komt mijn droom wel erg idioot uit, het is ook niet hoe ik er destijds over droomde!’ Hij schoot in de lach en zei, ‘Zo, jij bent goed wakker dame!’ Hij regelde dat ik werd opgehaald en dat was het.

En dan vanmorgen, daar was Lodewijk weer. Het zal grappig geleken hebben voor de andere meneer die zat te wachten, want ik kreeg een hand en 3 zoenen van dus de anesthesist. We liepen naar het kamertje en namen alles door. Daarna zaten we nog even te praten. Dat het nu nog gekker was dat we elkaar nu in het Haagse tegenkwamen. Ik vertelde over Mike en dat ik in Den Haag woon. Hij vertelde dat hij in Rijswijk woont en getrouwd is met Marcel. Ik was verrast en zette grote ogen op. Ja, ik had nog steeds die grote ogen zei hij lachend. We spraken nog even over vroeger, want ja, ik was toch op tijd geweest en namen daarna afscheid.

Fluitend liep ik later door de regen naar huis. Eerlijk, ik vond het wel fijn om te horen dat hij gay is. Viel hij nooit op mij, maar hij valt gewoon niet op welke vrouw dan ook! Mijn dag was goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.