Bezig Met Mijn Wens!

GADV Ja het heeft lang geduurd, dat weet ik. Faalangst? Ja, best wel. Dat wat ik wil is ook best wel ongewoon. Werken in de Huiselijk Geweld-sector. Zoiets kan nooit een meisjesdroom zijn, en dat was het bij bij ook zeker nooit! Tot ik het zelf voor de kiezen kreeg en er mee moest dealen, eruit moest komen en mijn leven weer moest oppakken. Ja, ik heb de nodige therapie hierin gehad, maar dat betekende niet dat ik er zo maar aan toe was om er mee aan de slag te gaan voor anderen!

Inmiddels is dat wel het geval. Je kan hierin zeggen dat ik mijn oude ik voor 95% terug gevonden heb. Die laatste 5% zijn de littekens die zijn blijven zitten. Zei men eerder wel eens dat ik daar nog aan moest werken. Inmiddels weet ik, littekens blijven zichtbaar, ook zitten die op je ziel en dus in me. Zo ver als ik nu ben, daar ben ik trots op! Het blijkt wel dat ik een vechter ben.

Op 13 juli j.l. plaatste ik mijn blog Mijn Droombaan. Hierop kreeg ik een reactie dat ik wellicht zelf hiermee aan de slag kon als ZZP-er. Dat vond ik wel een brug te ver. Tot ik nog eens een gesprek aanvroeg met Marie mijn hypnotherapeute van Praktijk HaRT. Marie gaf me net dat ene zetje dat ik nodig had.

Inmiddels ben ik al aan de slag met mijn eigen Power Point-presentatie. Ik vind namelijk dat het onderwerp Huiselijk Geweld nog te veel in de taboesfeer zit. Begrijp me niet verkeerd, want ik begrijp het volkomen! Natuurlijk, ik wilde destijds ook niet mijn verhaal vertellen, ik schaamde me rot! Maar inmiddels niet meer. En wat ik wil is mijn verhaal doen! Aan hulpverlenenrs, op scholen, aan buurtverenigingen, bij bedrijven en aan iedereen die een voorbeeld wil. Ik wil een voorbeeld zijn. Aan mij kun en zou je geen moment vermoeden dat ik het heb meegemaakt. Inmiddels weet ik ook, was er maar iemand geweest die zoiets had gedaan. Dan had ik er anoniem heen gekund. Het dan niet nodig dat ik mijn geheim had gedeeld, maar ik had handvaten gekregen. En juist dit is mijn drijfveer.

Vanavond heb ik mijn nieuwe site gemaakt. Die gaat aangevuld worden. Met delen uit mijn verhaal, maar niet alles. Ik wil namelijk een boek gaan uitbrengen, waar het hele verhaal in komt. En ik wil mijn presentaties gaan geven.

Dit alles om mijn steentje bij te dragen het onderwerp Huiselijk Geweld deels een gezicht te geven, deels uit de taboesfeer te halen (ik heb niet de illusie dat het helemaal gaat lukken, want je schaamt je te pletter als je in zo’n situatie zit) en nog meer om handvaten te geven aan slachtoffers en ook aan hun omgeving.

Sluit je ogen niet voor Huiselijk Geweld, maar HELP! Een betere wereld begint bij onszelf, en dit is wat ik kan en wil doen!

Hier de link naar mijn site, hij wordt steeds verder uitgebreid: Geheimen Achter De Voordeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.