Alles Voor De Kijkcijfers (over de rug van…)

Het was weer eens een seizoen zo ver, ik heb “Boer Zoekt Vrouw” dit seizoen gevolgd. Er zat iemand tussen die ik kende en ik was wel benieuwd. Toch zat ik me met de regelmaat te ergeren. Goed, ik vraag me al af waarom je met je liefdesleven op de televisie wilt, maar dat is mijn persoonlijke mening. Ach, ik vraag me dat ook af bij andere programma’s over het persoonlijke leven. Van “Help Mijn Man Is Klusser” kan ik er wel iets inkomen, want dat zal leuk schelen in de kosten. Die daar aan meedoen zullen toch genoeg krijgen lijkt me. Eerlijk gezegd zou ik liever een nieuw interieur aan het meedoen van een televisieprogramma overhouden dan een liefde. Dat is namelijk wel heel persoonlijk.

Toch keek ik. Bij “Boer Zoekt Vrouw” waren er bij 2 boeren uitschieters. Een ervan was de boer zelf. Boer Riks in Canada. Wat een lompe man was dat. Dat vond ik overigens al bij zijn date met 5 dames. Daar zat toen een leuk type bij en die werd het niet. Wat was ik blij voor haar! Hij stelde echt zijn eisenlijstje op en daar moesten de dames maar aan voldoen. Althans, zo kwam het op mij over. Marit ging wel naar Canada. Ze vond hem echt leuk en ging er echt voor. Maar hij was een hork en bleef een hork. Ze gingen naar de kerk en daar stelde Riks zijn laatste 2 dames voor aan de voorganger. Daar zat ik met wel 2 schoenmaten kleiner, zo krom waren mijn tenen. Marit ging er nog steeds voor, maar hoorde ze wel wat hij zei? Zijn partner moest net zo opgaan in het geloof als hij. Tja, ik heb mijn persoonlijke ervaring gehad met mijn ex-schoonmoeder die me het geloof door strot wilde duwen, dus ik kon alleen maar denken “Marit Jij! Jij bent er ook nog! Wil jij dit wel? Denk goed na!”
En Riks koos voor haar. Hij was wel duidelijk dat hij (nog) niet verliefd was. Tijdens hun trip kon je aan zijn lippen bijna zien dat het erop lag dat hij zou zeggen ‘Joh, dit wordt ‘m niet!’ Riks koos echter voor een ander moment. Ze kwamen doodmoe terug van het skiën, namen plaats bij de haard, er kwamen hapjes en alcohol en Riks gaf als bonus de melding dat het niets zou worden. Hij was kouder dan het daarbuiten zal zijn geweest in de sneeuw, want op het moment dat zij haar tranen liet gaan gaf hij haar alsof het zijn maat was een klap op de schouder, en zei, ‘Nou, kop op he?’

De andere uitschieter was bij boer Olke in Texas. Alberdien en Sandra gingen beide voor hem. Vlak voor het keuze moment zei hij echter iets, en daarmee heeft hij mijns inziens zijn eigen glazen omgekegeld, en je zag de beide dames gaan twijfelen. Hij wilde namelijk weten als hij voor een van hen had gekozen, hoe vlug de dame dan bij hem in Texas zou kunnen intrekken. Hij wilde dat dan zo snel mogelijk namelijk. Beide dames stamelden dat ze in Nederland nog wel het een en ander zouden moeten regelen, al leek Sandra sneller te kunnen dan Alberdien. Ze dachten na en voor het keuzemoment kwam had Alberdien een gesprek met presentratrice Yvon Jaspers en sprak haar twijfels uit. Ze vond hem fantastisch, maar ze zou niet tegen het boerderijleven kunnen. Ze hakte zelf de knoop door en zei het aan Olke. Hij hoefde niet meer te kiezen. Yvon vroeg of Alberdien nog wel zijn uiteindelijke keus zou willen weten. Dat wilde ze en hij zei dat het Sandra was. Dat geloofde ik niet. Volgens mij was hij slim genoeg om Sandra te noemen, want Alberdien was immers vlak ervoor afgehaakt. Wat had het moeten worden als hij Alberdien had genoemd?

Sandra besloot om zich even terug te trekken in een b&b om na te denken en kwam terug vlak voor de trip. De vraag was of ze nog mee wilde op de trip. Ja dat wilde ze en ze zei erbij om elkaar dan langzaam te leren kennen. Ze was echter erg afstandelijk. Ze wilde zelfs aparte kamers, Olke wilde best op de bank slapen, maar ze hield vol. In een filmpje zei hij nog dat ze zo afstandelijk was en nu had hij voor haar gekozen en nu mocht ze toch wel meer van zichzelf laten zien. De rillingen liepen over mijn rug. Ik gaf haar dus groot gelijk!

Nu heb ik ook Married at First Side gevolgd. Daar word men door de wetenschap aan elkaar gekoppeld en zie je elkaar pas voor het eerst voor het altaar en geef je elkaar het ja-woord. Het opvallendste stel was hierin Richelle en Jeroen. Haar vond ik een lieverd, hem een hork. Bij dat altaar zag je hem al bedenkelijk kijken. De trouwdag ging wel oké, maar eenmaal op huwelijksreis werd hij steeds afstandelijker. Terug op Schiphol was hun afscheid koel te noemen. Op een feestje bij haar thuis kwam hij niet. Goed, gezien zijn twijfels wel zo eerlijk. Richelle ging wel naar hem toe. Aan de eettafel vroeg ze om opheldering voor zijn gedrag. Het hoge woord kwam eruit, hij vond haar niet aantrekkelijk. Moet je dat zo bot zeggen op televisie? Eerlijk was hij wel. Alleen dat hij er achteraan zei dat zijn ogen niet zouden veranderen en dat hij haar de volgende dag wel mooi zou vinden, dat maakte hem kinderachtig. Oké, nu wil ik niet op een uiterlijk beoordelen, maar om nu te zeggen dat hij een fotomodel was. Wellicht voor een stripboek, dan dus in cartoonvorm. Voor Richelle had ik respect, want ze heeft zich sterk tegenover hem weten te houden.

Natuurlijk, het is gemakkelijk een mening te vormen over beide programma’s en alle kandidaten. Alleen 1 ding, de makers van de programma’s laten jou als kijker van alles geloven. Het is een kwestie van knippen en plakken. Voor beide programma’s geldt namelijk, “Wat is NIET uitgezonden?” Wellicht hebben Olke en Sandra wel een knallende ruzie gehad?
Tja, ik vraag me dus af, wil je dan met zoiets persoonlijks op televisie? Je mag het helemaal zelf weten om mij, maar weet wel, bij zoiets draait het om het vermaak van het publiek en de kijkcijfers. Denken kandidaten dus op de voorgrond te staan op televisie, helaas, figuurlijk is het op de achtergrond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.