De Cast van de The Passion 2017! (Oja, en de mijne)

Als fan van The Passion waren het spannende weken voor me. Vorig jaar was op 2 februari al bekend dat Martijn Fischer de rol van Jezus zou gaan vertolken. Dat zat me vorige week niet lekker, ik had toch zeker niets gemist? Dat kon onmogelijk! Mijn persoonlijke lijstje, met alle mogelijke artiesten, heb ik al maanden af. Nee nog niet eerder hier laten zien, want de mensen van The Passion moeten het zelf maken!
Op donderdag 16 februari maakte ik een nieuw hoofdstuk in mijn persoonlijke blogserie “La Mia Passione” en ik schreef hierin:
“Eigenlijk verwacht ik nu wel ieder moment wanneer de cast wordt bekend gemaakt van The Passion. Als ik me niet vergis was het vorig jaar begin februari en we zitten nu op de helft van dezelfde maand. Echt, ik ben heel benieuwd.”

De avond erna zat ik lekker te Photoshoppen en tussendoor keek ik wel eens even op het www. Zo ook op de site van een krant en opeens verscheen daar ’s avonds laat het bericht dat Dwight Dissels de rol van Jezus zou gaan vertolken. Hij had dat seizoen meegedaan aan The Voice Of Holland en maakte het tijdens de finale, die hij niet gehaald had, bekend. Nu heb ik The Voice niet gevolgd, maar zijn auditie had ik wel gezien. Die deel ik even, dan weten jullie ook (weer) wie het is:
https://www.youtube.com/watch?v=6t36y1wbfyQ

Ik kan zeggen, hij was niet diegene die ik de rol van Jezus had toebedeelt, maar dat is ook niet gek, want ik volgde The Voice dus niet. Diegene die ik had bedacht was Roel van Velzen. Vorig jaar las ik commentaren van mensen die het hadden over het gewicht van Martijn Fischer. Ik hou daar niet van. Dus ik had daarom voor Roel gekozen, gezien zijn lengte. In de tijd van Jezus waren er nog geen fototoestellen en alleen van tekeningen weten we hoe hij er ongeveer heeft uit gezien. Als dochter van een kunstschilder weet ik ook dat tekeningen of schilderijen vaak iets mooier gemaakt zijn.

Goed, weer door naar The Passion. Voor mij werd het nu wel spannend. De hele week hield ik de site en de showsites in de gaten. Gistermorgen las ik opeens wie Maria zou spelen. Het is zangeres Elske De Wall. Zij is Fries, ze is in Veenwouden geboren, en heeft ook nog een aantal jaren in Leeuwarden gewoond. Hoe leuk is dat, het is in Leeuwarden! Voor bij wie niet gelijk een belletje gaat rinkelen, ook een clipje van Elske. Nee, niet haar bekende met de 3J’s. Ik hou het in stijl:

Nee, ik had Elske ook niet bedacht. Ik ben niet zo bekend met haar werk. Wel had ik het in stijl gelaten. Sieb van der Ploeg was in de eerste versie van The Passion al Jezus, hij kon dus niet in het lijstje komen. Daarom had ik Mirjam Timmer van Twarres uitgekozen.

Later op de dag werd bekend dat Pilatus gespeeld gaat worden door Johnny Kraaijkamp jr, Omri Tindal Petrus zal vertolken en de verslaggever bij de processi Kefah Allush zal zijn. Van links naar rechts zijn dat:

Nee, die had ik alle drie niet op mijn lijst staan. Mijn Pilatus komt wel uit de theaterwereld, maar ik had gekozen voor Tony Neef. Die leek me daar heel geschikt voor De rol van Petrus had ik gegeven aan Yes-R en de verslaggever bij de processi was op mijn lijstje John Williams. Ik had al wel voor een man gekozen, want tot nu toe is het alleen door vrouwen gedaan en ik wilde wel eens iets anders.

We zijn er nog niet. Gisteravond bij Eva Jinek werden de laatste rollen bekend gemaakt. Diegene die dit jaar de verteller is, is Remco Veldhuis, zanger en cabaretier die je nog wel kent van Veldhuis & Kemper, de blonde inderdaad. Even voor uw herinnering:

Nee! Die stond ook niet op mijn lijstje. Voor de verteller had ik gekozen voor oud-nieuwslezer van RTL: Roeland Hemmen! Wat kan ik er naast zitten he? Toch niet helemaal, want de laatste stond namelijk wel op mijn lijstje, maar niet op de juiste plek. Roel van Velzen speelt de rol van Judas! Geweldig! Ja, ik heb al weer nare opmerkingen gelezen. Ach ja, sommige mensen moeten namelijk altijd wat te klagen hebben, so be it. Natuurlijk eer ik ook Roel even met een clipje:

Ja, wie was dan mijn Judas eigenlijk? Om heel eerlijk te zijn, ik had gekozen voor Thomas Acda. Die kan ook van die gemene blikken geven en dat zag ik al helemaal zitten.
Nu heb ik ook ergens gelezen, ik weet niet meer waar, dat Piet Paulusma ook een rolletje zal hebben. Als ik me niet vergis zou hij Jezus iets verkopen voor het laatste avondmaal. Dat vind ik wel leuk, Piet als opper-Fries erin. Die had ik niet bedacht. Wie ik nog wel had bedacht. Zodra Jezus wordt opgepakt en afgevoerd wordt, zitten er doorgaans nog 2 boeven in de wagen. Het leek me wel leuk om de boel wat te verbroederen en dan te kiezen voor de keepers van FC Groningen, Sergio Padt en SC Heerenveen, Erwin Mulder. Dan hebben we er ook sportmensen in, ook leuk.

Aan de liedjes heb ik me dit jaar niet gewaagd. Ik heb trouwens wel 1 liedje en dat ik heel graag in de The Passion zou willen zien. Eigenlijk lijkt het me een goede voor het duet van Jezus en Judas. Dat is vlak voor Judas Jezus verraadt met een kus. Welke mij geschikt lijkt is een nummer van Nick en Simon en heet “Wijzer Dan Je Was”. Nu zingen ze wel over een fotoboek en ik heb eerder in dit stuk al aan gegeven dat foto’s in die tijd nog niet bestonden. “Fotoboek” kan dan vervangen worden door “Prentenboek”. Ik heb het even meegezongen en het past uitstekend. Ja, ik dacht om het even te melden. Als er makers van The Passion meelezen dan is dit mijn tip! Speciaal voor hen ook even het nummer:

Oja, ik zoek nog werk! Mochten mensen van The Passion dit lezen en bedenken dat ze er wel zo’n creatief iemand bij kunnen gebruiken, laat het me maar weten in een reactie. Als figurant, eventueel om eerst in te werken, vind ik ook leuk!

Voor meer creativiteit rond mijn liefde voor The Passion verwijs ik jullie graag naar mijn persoonlijke blogserie “La Mia Passione”. Dit gaat over mijn leven, aangevuld met foto’s en ook een song die erbij past. De link is naar het laatste deel, onderaan staan alle andere delen.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.