08 Theezakje-Talk


Tweede kerstdag en ik bedacht me dat er nog wel even een blog gemaakt kon worden met de vragen van de theezakjes van Pickwick. Ik heb ze geteld, want er zijn nieuwe bij gekomen, en er zijn zo’n 313 vragen. Voorlopig kan ik dus even vooruit!

Dyezzie Geïnterviewd Door Pickwick Banaan

Theezakje: Waar ben je het meest bang voor?
Ja dat hangt ervan af. Als je me vraagt of ik bang voor de dood ben. Nee dat ben ik niet. Dood gaan we allemaal, dus dan lijkt mij die angst niet redelijk.
Oorlogen vind ik wel verschrikkelijk, maar die zijn al bezig zo lang ik leef en er zullen ook oorlogen zijn zo lang ik zal leven. Beetje lullig wellicht, maar in ieders leven is er ergens ter wereld wel oorlog. Dat is bijna net zo zeker als de dood. Dus met die angst kan ik leven. Ik ben wel bang voor stomme dingen, zoals spinnen. Mijn vader zei vroeger dat spinnen banger waren van mij dan ik van hen, maar van mezelf weet ik het zeker. Een spin heeft die vraagt nooit beantwoord.

Theezakje: Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
“Bij twijfel niet inhalen” Ik ben een persoon die op haar gevoel afgaat. Voelt iets dus niet goed, dan laat ik dat. Ooit zei iemand dat ik gemakkelijk beslissingen maak. Dit is dus de oorzaak.

Theezakje: Waar heb je het meeste spijt van?
Dat ik mama destijds niet naar hier heb gehaald toen bleek dat ze ziek was en dat ik dus ook de verkeerde personen heb vertrouwd hierin. Er zijn meerdere dingen die ik liever niet had meegemaakt of graag anders had gezien, maar daarvoor is het woord “spijt” niet de juiste benaming.

Theezakje: Waar schaam je het meest voor?
Ja dit is het vervolg van de vorige vraag. Dat ik dus zo stom was om mama niet hier heen te halen toen bleek dat ze ziek was. Dat ik ook akkoord ben gegaan om het eerste contactpersoon niet meer te zijn. Praktisch heeft hierin verloren van eerlijkheid. Dat vind ik erg en heeft me als mens veranderd.

Wat is je favoriete spel?
Ik ben wel een persoon die graag spelletjes speelt. Van kinds af aan speel ik al Scrabble met tante Josje. Nu doen we dan de app Wordfeud, maar goed, dat is Scrabble. Wat ik ook graag doe ik Triviant. Het allerleukste spel vind ik echter Cluedo. Dan gezellig met een drankje en een hapje en het licht gedempt. Dat laatste is gewoon voor de gezelligheid. En dan je medespelers op het verkeerde been zetten. Bij Cluedo moet je tactisch spelen, dat maakt het nog leuker.
Wat ik trouwens ook geweldig vond, dat deed ik graag toen ik nog in Leeuwarden woonde met vrienden, Murphy’s Quiz Night. Volgens mij heet het niet meer zo, maar het is een pubquiz. Ik weet niet of het nog bestaat en of het hier ook is, maar hier ken ik ook weer niemand die dat leuk zou vinden om te gaan doen.

Theezakje: Wat mis je aan kind zijn?
Het nog niet weten wat er speelt in de wereld en het leven en het veilige, maar ook zeker mijn (groot)ouders. En natuurlijk de onbevangenheid. Als volwassene denk je meer na en ga je relativeren. Toch laat ik leven graag op me af komen. Ik zie wel waar ik uit kom. Wellicht niet verstandig, maar op de vraag wat ik over 10 jaar doe, daar wil ik nu helemaal niet aan denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.