05 Theezakje-Talk


Yes, ik ben toe aan deel vijf in mijn blogserie Theezakje-Talk. Hierin beantwoord ik vragen die op de labels staan van de Pickwick thee. Ik had Pickwick benaderd met de vraag hoeveel vragen er waren en ik kreeg via de mail alle vragen binnen! Deze heb ik nu in een Word-bestand staan en wat ik heb beantwoord krijgt een andere kleur, zodat ik die niet nog eens beantwoord. Er zitten echter vragen tussen waarvan ik wel eens denk “Daar heb ik nog nooit over nagedacht en het past niet bij me!” Maar ik beantwoord ze allemaal en probeer de lezers niet te laten merken dat het zo’n vraag was. Goed, ik ga weer verder…

Dyezzie geïnterviewd door de English Tea Blend van Pickwick

 

Theezakje: Waar zou je beroemd mee willen zijn?
Dyezzie: Om eerlijk te zijn heb ik nooit de ambitie gehad om beroemd te willen zijn. Althans, niet in de zin van zingen, acteren, schrijven of iets dergelijks. Niet in de zin van dat mijn kop bekend is van tv of van de bladen. Dat hoeft om mij niet. Laat mij maar lekker mijn gang gaan. Ik vind het wel leuk om aandacht te krijgen, ik durf ook op te vallen, maar daar wil ik het bij laten. Zou ik echt iets moeten kiezen, dan zou ik beroemd willen zijn omdat ik mijn mond open durf te trekken en een mooiere wereld wil achterlaten. Dit is de zin van hoe mensen met elkaar omgaan. Meer respectvol en dat men elkaar accepteert om wie iemand is, hoe zijn/haar levensovertuiging, huidskleur of geaardheid ook is. Ik kom hier in de volgende vraag op terug.

Speciaal om mijn antwoord net dat beetje meer mee te geven de volgende link. Dit nummer van de Black Eyed Peas. Dit deden ze vorige met Ariana Grande live op de One Love Manchester Tribute. Dit was georganiseerd door Ariana Grande, na aanleiding van de zelfmoordaanslag na haar concert in Manchester op 22 mei 2017. Hierbij kwamen 60 mensen gewond terecht in het ziekenhuis en kwamen er 22 onschuldige mensen, vooral kinderen, om het leven.

Theezakje: Noem één raar ding aan jezelf?
Dyezzie: Helaas dames en heren, er wordt maar gevraagd om 1 raar ding! Ik weet het, jammer! Maar zonder dollen, ik zal terugkomen op de vorige vraag. Wat ik wil benoemen is dat ik vrij tegenstrijdig ben. Zo val ik wel graag op en zoek ik aandacht. Toch zou ik NOOIT beroemd willen worden. Dat is me namelijk weer te veel aandacht. Ik wil wel mijn vrijheid behouden zeg maar. Dat vind ik namelijk van beroemdheden, ze zijn nooit mee helemaal vrij, er wordt meer op ze gelet.

Een mooi voorbeeld hierin komt vanuit mijn jeugd. Vriend(inn)en wilden wel zo beroemd zijn als Madonna, Tom Cruise, Prince, Julia Roberts ofzo, maar ik niet. Nou ja deels. Ik had namelijk de wens om achtergrond zangeres te worden. Dan stond ik wel op het podium, maar niet vooraan, dat leek me wel lekker. Ik wist ook wel waar ik dat wilde worden. Namelijk bij een Riccardo Cocciante, Paolo Conte, Eros Ramazzotti of Ricchi e Poveri. Het moest dus wel Italiaans zijn. Waarom dat was? Ik was nog jonger geweest en had op vakantie ontdekt dat ik een Transgrenzer was. Theezakje: Wat is in hemelsnaam een Transgrenzer? Dyezzie: Een transgrenzer is iemand die in het verkeerde land is geboren. Dat was ik ook in mijn ogen. Theezakje: Dit woord heb je zelf bedacht neem ik aan? Dyezzie: Ik kon er eerlijk gezegd geen woord voor vinden, dus ja, ik heb dit zo maar in het leven geroepen. Misschien bestond het al wel, dat weet ik niet. Goed, ik ga verder. Mijn naam is al Franka, ik hield van Italiaanse muziek en mijn lievelingseten was (en is nog steeds) pasta! Ik sprak alleen de taal niet en dus leek het me de kortste klap om in het achtergrondkoor te komen van een Italiaanse artiest. Dan leerde ik de taal gelijk, kreeg lekker te eten en had ik meer vrije tijd doordat ik niet interviews hoefde te geven en nummers te schrijven. Ja, ik was op jonge leeftijd al praktisch ingesteld!

Theezakje: Als je een eigen bedrijf zou starten, wat zou je dan verkopen?
Dyezzie: Goede vraag, volgende! Nee grapje hoor. Ik heb daar gewoon nooit over na gedacht. Een eigen zaak lijkt me een te grote verantwoording voor me en je bent er altijd mee bezig. Ik ben wel vrijheidslievend in die zin. Ik wil in mijn vrije tijd leuke dingen kunnen doen. Zoals schrijven, het maken van foto’s, foto’s digitaliseren, foto’s bewerken, koken, teksten bedenken en die op shirts bedrukken en dat soort dingen. Dan is het dus handig om van mijn hobby’s mijn werk te maken en dus een creatief bedrijf te beginnen waarbij ik dat alles ook betaald voor anderen doe.

Theezakje: Waar heb je het laatst een foto van gemaakt?
Dyezzie: Ik moet eerst even op zoek naar mijn mobiel nu. Waar ik die ook weer eens heb gelaten. Belt u me even op 06-15252… Nee laat maar, ik heb het geluid uit staan, dus dat gaat niet werken. Moment!
Tjonge jonge het is 17:26 uur nu en waar lag mijn mobiel? Op mijn nachtkastje! Ik vraag me nu ernstig af of ik al op het toilet gezeten heb vandaag. Ik weet dat ik boodschappen heb gedaan, maar ik had dus geen muziek onderweg. Ik hou mijn hart vast, zou het betekenen dat ik zelf zingend over straat heb gelopen dan? Nouja, waar heb ik als een foto van gemaakt, dat was de vraag. Daar kan ik kort over zijn (vandaar dit uitgebreide antwoord). Dat was van de 2 fotocollages van mijn moeder en mij, die eindelijk opgehangen zijn op haar kamer. We hebben vorig jaar meegedaan aan het item Mantelzorger In Beeld van Mantelzorgelijk (ik ben hier ook 1 van de gastbloggers) en toen is er een fotoreportage gemaakt. Daar heb ik dus die collages van gemaakt:

Theezakje: Als je één ding uit je verleden kon aanpassen wat zou het dan zijn?
Dyezzie: Dan ga ik toch wel ver terug. Ik zou aanpassen dat ik op de lagere school niet was gepest. Begrijp me niet verkeerd, ik heb dat verwerkt en ben er niet minder om geworden, maar toch. Doordat het toch een litteken in mijn ziel is geworden, heeft het zijn sporen van onzekerheid wel achter gelaten. Dat zou ik dus aanpassen, zodat ik in de basis gelijk zelfverzekerder zou zijn. O ik heb echt andere nare dingen mee gemaakt, maar ik geloof echt dat ik de basis zou moeten aanpassen, dan zou de toekomst toch ook anders zijn geworden.

Theezakje: Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Dyezzie: Dit is zo’n vraag waarvan ik denk “Wat moet ik hiermee?”, ja echt! Ik leef namelijk bij de dag en bij het moment. Ik ben absoluut geen planner en hou het spontane liever voorop. Ik heb mijn dromen, maar ik heb ook de levenservaring dat dingen vaak heel anders (kunnen) lopen. Qua werk kan ik met iets leuks bezig kan zijn als een andere, nieuwe en uitdagende ervaring langs komt. Ik switch dan heel gemakkelijk.
Nou goed, als ik het over 1 droom heb, dan wil ik over 5 jaar graag een eigen boek hebben uitgebracht. Dat dan weer wel.

Theezakje: Wat was het eerste waar je vanochtend aan dacht?
Dyezzie: Lekker, Cappuccino! Ja echt, dat dacht ik. Ik ben dol op cappuccino. Zie je nu wel dat ik een transgrenzer ben! Het is overigens niet zo dat ik koffie nodig heb om wakker te worden. Als ik wakker ben, dan ben ik wakker! Heeft iemand eerst wel koffie nodig om wakker te worden, dan moet je mij zeer zeker niet in de buurt hebben, want ik ben spraakzaam!

Theezakje: Wat was het laatste waar je gisteren aan dacht?
Dyezzie: “Even op mijn andere zij liggen.” Niets meer en niets minder. Dat heb ik ook gedaan en ik weet dat ik de televisie nog heb uit gedaan. Daarna ben ik als een blok in slaap gevallen.

Theezakje: Tegen wie kijk je op?
Dyezzie: Gezien de generaties na mij steeds langer worden, tegen best veel mensen eerlijk gezegd, want ik ben maar 169 cm lang. Dit is dan letterlijk bedoeld.
Ik kijk tegen niemand op. Wij mensen hebben namelijk allemaal dezelfde basisbehoeftes als eten, drinken, hygiëne, veiligheid, respect en acceptatie. Om maar een paar te noemen. Onze botten hebben ook allemaal dezelfde soort kleur. Dus nee, ik kijk tegen niemand op. Daar sta ik trouwens om bekend. Dit heb ik zelfs aangegeven op mijn cv: “Een compliment van mijn vorige baas was, dat hij me bewonderde omdat ik iedereen gelijk behandel. “

Dyezzie: Ik vind het goed voor vandaag hoor. Eigenlijk vond ik dit een mooie afsluiter. En jij? Theezakje: Nu je het zegt, ik ook wel. Laten we snel weer verder gaan en nu genieten van onze avond.

Theezakje & Dyezzie: Tot later!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.